Wetenswaardigheden

Nieuws en achtergronden
03 juli 2015

Junior Jazz Unlimited Bigband in voorprogramma

In het voorprogramma van het komende Loosdrecht JazzFestival 2015 zal als opwarmertje de Junior Jazz Unlimited Bigband hun frisse opwachting maken. Een ensemble van de jazzafdeling Muziekschool Amsterdam dat in 2014 onder leiding van Peter Guidi van start ging als het logische vervolg op de jongere Jazz Juniors. De band met musici tussen de 14 en 18 jaar speelde het afgelopen jaar in thuishaven Amsterdam bij En Pluche, bij de premiere van muziekfilm Whiplash in De Filmhallen, in het Bimhuis, de North Sea Jazz Club, Jazzclub New Orleans en op het Grachtenfestival. Daarnaast waren er optredens in Voorhout en op het Jazz festival Alkmaar, en organiseerde een bandlid zelf een benefietconcert in een kleinere bezetting in Heemstede.

De filosofie van Peter Guidi dat één optreden minstens zoveel waard is als tien lessen, is bij zijn studenten aan alles te merken, te zien en vooral te horen. Ontspannen en met groot gemak bewegen zij zich op een podium. Dat leerden de bandleden door het spelen op vele festivals en op locaties als het Concertgebouw of Paradiso. Ook stonden zij al met bekende jazzmusici als Benjamin Herman, Candy Dulfer, Shirma Rouse en Kyteman op het podium.

Crowdfundingactie ten behoeve van reis naar New York

Loosdrecht JazzFestival onderschrijft een droom van de band: een culturele uitwisselingsreis naar New York is nu hun grote wens. De band wil er alles aan doen om die in vervulling te laten gaan door in de herfstvakantie aanstaande oktober met bijna alle bandleden naar de City of Jazz te vliegen. Op het verlanglijstje staan enkele optredens, het bezoeken van concerten en een tour door Harlem. Wellicht het volgen van workshops. Wat mogelijk is hangt in hoge mate af van het bedrag dat zij vooraf aan sponsoring kunnen binnenhalen. Bezoekers van het Loosdrecht JazzFestival worden opgeroepen naar de projectpagina van www.voordekunst.nl te gaan en de doneren. De band bedankt u met een nieuwe cd!

www.youngjazz.nl

|

Geef een Reactie