De eerste bands zijn bekend, vergunningen zijn binnen en de tekeningen voor het festivalterrein zijn gemaakt: dat we er weer een feestje van maken op 13 en 14 september a.s. is zeker. Wat ook zeker is: we willen grote stappen zetten om er een ‘Green en Clean’ feestje van te maken. En we hopen dat iedereen daaraan mee wil helpen.

Tijdens Loosdrecht JazzFestival komen in korte tijd veel mensen bij elkaar om te genieten van de muziek, de prachtige omgeving aan het water en om van alles te consumeren: eten, drinken, water en elektriciteit. Ook in de opbouw van het festival is veel nodig: constructiematerialen voor podiumbouw, decoratiematerialen en nog veel meer. Kortom, er wordt tijdens het festival veel afval geproduceerd. Doordat dit nog niet optimaal wordt gescheiden heeft dat negatieve gevolgen voor het milieu.

Ons festival wil – waarschijnlijk net als u – een rol spelen in duurzaamheid. Hiervoor hebben wij de ambitie om, net als een groot aantal andere festivals, zo snel mogelijk een ‘Afvalvrij Festival’ te worden. Om dit te kunnen bereiken willen we twee dingen doen:

1) het verminderen van afval en in het bijzonder van plastic afval en
2) afvalstromen in kaart brengen zodat er optimaal kan worden gerecycled.

Dit jaar zetten we de eerste stappen naar een liefst volledig Afvalvrij Festival.