Programma

Wat staat er dit jaar op het programma?

We zijn druk bezig met de programmering. Zodra we iemand boeken, zetten we de artiesten hier online.

Vrijdag 11 september vanaf 19.30 uur

 •  

Zaterdag 12 september vanaf 19.30 uur

 •  

 

Op de hoogte blijven? Volg ons op Facebook of Instagram en meld je aan voor de nieuwsbrief.

 

VRIJDAG 13 SEPTEMBER

Grote zaal
Koepelzaal
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
Crooners Night Club
19:30 - 20:30
'Round Midnight Orchestra

Het 'Round Midnight Orchestra is een jazzorkest dat bestaat uit topmusici uit de Nederlandse jazzscene. Met hun nieuwe show ‘Crooners Night Club’ nemen zij het publiek mee naar de clubs van Las Vegas in de jaren ’50 van de vorige eeuw. De glorietijd van The Ratpack: Dean Martin, Frank Sinatra en Sammy Davis Jr., die begeleid werden door orkesten van onder andere Count Basie, Duke Ellington en Quincy Jones. Beroemde songs uit het swingtijdperk, gecombineerd met sappige verhalen en stand-up comedy, waren de ingrediënten van deze shows.   Bezetting: Thom Hoorweg - zang en verteller stand-up comedy Jeffrey Spalburg - zang en stand-up comedy Tom Ridderbeekx - trompet Alexander Beets - saxofoon Ben van den Dungen - saxofoon Rolf Delfos - saxofoon Sebastiaan van Bavel - piano Marius Beets - bas Wouter Kühne - drums

Ack van Rooyen
20:30 - 21:15

Ack van Rooyen is geboren op Nieuwjaarsdag van 1930. In 1946 reisde hij met zijn broer Jerry af naar Indonesië met de Tom van der Stap Bigband waar zij voor het eerst de muziekstijl hoorden die hun leven zou beïnvloeden: bebop. In 1949 studeerde Ack van Rooyen "cum laude" af aan het Koninklijke Conservatorium van Den Haag. Later dat jaar bezochten de broers met pianist/trompettist Rob Pronk New York waar ze de grote jazz helden op 52nd Street beluisterden. Terug in Nederland vormden de Van Rooyen's een jazzband met o.a. pianist Rob Madna, genaamd 'Boptet', opgericht door Rob Pronk. Vanaf deze tijd was Ack van Rooyen veelzijdig bezig. Hij maakte tevens deel uit van Het Gelders Orkest (tot 1952) en daarna als studiomusicus bij Radio Hilversum.

Ack van Rooyen speelde o.a. bij het: Aimé Barelli Orchestra (Parijs), Peter Herbolzheimer Big Band, WDR Big Band, Dutch Jazz Orchestra, Metropole Orchestra, SFB Bigband, Süd-Deutscher Rundfunk Orchestra, Clark Terry Orchestra, Gil Evans Orchestra en de Clarke-Boland Bigband.

Hij speelde met talloze grootheden waaronder: Miles Davis (Montreux festival), Lee Konitz, Dizzy Gillespie, Steve Gadd, Gil Evans, Kenny Clarke, Nils Henning Orsted Petersen.

Ack van Rooyen was mede-oprichter van het "United Jazz & Rock Ensemble" en vormde jarenlang een duo met pianist Jörg Reiter. Hij was verbonden aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag als hoofdvak docent jazztrompet. Hij geeft workshops en concerten door heel Europa.

Wouter Hamel & Dutch Swing College Band
22:00 - 23:00

De Dutch Swing College Band, nog steeds het bekendste jazzorkest van Nederland, heeft al vaak op ons podium gestaan. En altijd met heel veel plezier. Dit jaar haakt zanger Wouter Hamel aan. Hamel geeft een frisse, energieke touch aan het swingende orkest (dat werd opgericht op de bijzondere dag 5 mei 1945).

De Dutch Swing College Band staat nog altijd borg voor professionele uitvoeringen van traditionele jazzmuziek op wereldniveau. Het swingende orkest wordt alom met haar voorbeeldfunctie gezien als hét visitekaartje van de Nederlandse Jazz en heeft voorzichtig geschat meer dan 150 albums uitgebracht.

Vorig jaar was de Dutch Swing College Band voor de zoveelste keer op wereldtournee; via Engeland, Zweden, Denemarken, Hongarije, Duitsland en Zwitserland ging het terug naar Nederland om vervolgens een aantal concerten in Thailand te geven. Dit jaar speelt het orkest o.a. in Israel, Scandinavië en Oostenrijk. Hiermee is het orkest nog altijd één van de meest succesvolle exportproducten van Nederland.

De bezetting is vanzelfsprekend door de jaren heen meermalen gewijzigd, waardoor de Dutch Swing College Band meer is dan een gewone groep muzikanten. Het predicaat ‘instituut’ is hier meer van toepassing. Met verfrissende arrangementen in de onmiskenbare Dutch Swing College sound, gespeeld door een verjongd orkest, is de Dutch Swing College Band vandaag de dag energiek als nooit tevoren.

Simio
19:15 - 20:00

"These dudes can play, and they’ve captured their instrumentals [Delusional] in a crisp hi-def way that gives the immediacy of a live-in-studio experience...""...The pianist is smooth and fluid while the bassist is equally adroit. The drummer gets the spotlight in the latter composition, taking it to a hammering climax" - Music Connection (US) 8,7

"This band makes improvised music. I love playing with these guys. We are open for all music genres and focus on making art and having fun. This is MY way of taking care of the world." Aldus drummer Tim van Emmerloot. Samen met pianist Sergio Abdoelrahman en bassist Cas Jiskoot vormt hij SIMIO.
De drie jonge muzikanten creëren een unieke sound met hun eigen interpretaties. "We spelen als een eenheid en horen elkaars verhalen. We omarmen onze verschillende invloeden uit andere muziekgenres." SIMIO onderzoekt binnen de muziek zelf. Ze uiten zich in muziek ongeacht meningen: "Muziek moet goed voelen, zoals elke kunst."

Jules Deelder & Boris van der Lek
21:15 - 22:00

Twee mastodonten tezamen op de planken: het repertoire van Deelder en Van der Lek bestaat uit pakkende, robuuste stukken en prachtige ballades die aansluiten bij het beste uit een glorieus jazzverleden, met ‘tussendoor’ mooie verhalen en gedichten van Deelder.
Dichter & auteur & beeldend kunstenaar & jazzfanaat & drummer & Spartaan Deelder en tenorsaxofonist Van der Lek (o.a. Herman Brood & his Wild Romance, Golden Earring, the Houdini’s) spelen al 32 jaar regelmatig samen sinds een eerste ontmoeting op de Boulevard of Broken Dreams.
Wat weinigen weten: dankzij de legendarische impresario Paul Acket kon Boris op 18-jarige leeftijd debuteren op North Sea Jazz in een inmiddels al even legendarische tenor battle. Daar kruiste Boris zijn tenorsax met die van zware jongens als Arnett Cobb, Flip Phillips en Buddy Tate. Inmiddels geldt Boris als misschien wel de allerlaatste onversneden ‘tough Texas tenorman’ die er op deze planeet rondloopt.

ZATERDAG 14 SEPTEMBER

Grote zaal
Koepelzaal
Sena stage
19:00
19:30
20:00
20:30
21:00
21:30
22:00
22:30
23:00
23:30
00:00
00:30
Peter Beets & The Henk Meutgeert New Jazz Orchestra
19:45 - 20:45
Featuring Paul van Kessel

Peter Beets wordt wereldwijd gezien als een van de grootste jazzpianisten aller tijden. Door zijn succesvolle optredens en zijn geliefde bewerkingen van klassieke muziek is zijn publiek uitgegroeid tot een vaste schare trouwe fans. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets leverde ongekend goed ontvangen jazzalbums af. De meest recente zijn Portrait of Peterson en Chopin meets the Blues Live, beide Edison genomineerd. Op zaterdag staat Peter Beets met het Henk Meutgeert New Jazz Orchestra en zanger Paul van Kessel op het Loosdrecht JazzFestival met het Stevie Wonder en Ray Charles programma.

Ellen ten Damme
21:15 - 22:15

Ellen ten Damme is misschien wel een van de beste Nederlandse zangeressen van dit moment. Maar zij is veel meer dan dat. Ze is ook actrice, muzikant, stout meisje, circusartieste, vamp, componiste, danseres, schrijfster en Pippi Langkous. En dat is ze allemaal tegelijk. De ware magie is haar eerlijkheid. Hoewel haar verbluffende veelzijdigheid anders kan doen vermoeden, doet ze alleen maar waar ze werkelijk in gelooft. Ondanks haar duizelingwekkende maskerades, is ze altijd zichzelf. Ze is echt.

New Cool Collective
22:45 - 23:45

Het begint allemaal in 1993 in de Amsterdamse Soul Kitchen, waar Benjamin Herman en DJ Graham B. Terwijl Graham B platen draaide, speelde Benjamin. Een unieke combinatie. Uiteindelijk leidde dit tot het achtkoppige NCC, waarmee de band ontelbaar vaak heeft getourd langs de hipste jazzclubs en festivals over de hele wereld, NCC speelt ook op de meeste gerenommeerde rock-­‐ en popfestivals. In de vaste 8-­‐koppige bezetting of als 19-­‐koppige bigband.
Daarnaast werkte NCC afgelopen jaren samen met onder meer Tony Allen, Mapacha Africa, Andrew Roachford, Jules Deelder, Typhoon, Guus Meeuwis, Matt Bianco, Thierno Koité en Georgie Fame.

Pepinos
19:00 - 20:00

Steffen Morrison
20:30 - 21:30

Steffen Morrison groeit op met de tunes, moves en grooves van James Brown, Otis Redding en Marvin Gaye. En ook met the Crystals, The Rolling Stones en de teksten van Lou Reed. Een bonte mix van invloeden waar hij zijn eigen ingrediënten aan heeft toegevoegd.
Onlangs trok Steffen zich terug met muzikale buddy’s Andy Platts (Young Gun Silverfox), Luke Juby (Emeli Sandé, Leona Lewis) en songwriter/producer Tjeerd Oosterhuis om te werken aan nieuw materiaal. Het resultaat is het album Movin’ On dat in 2018 uitkwam.

Sven Hammond
22:00 - 23:00

Al twaalf jaar is Sven Hammond een begrip in het (internationale) live-circuit. Een topband die zich blijft vernieuwen en ontwikkelen. Die ene constante factor is er al een dik decennium lang; de stomende, ronkende, spugende, piepende, krakende en vooral altijd bedwelmend lekkere Hammond orgel-sound van opperbaas Sven Figee. Anno 2019 continueert Sven Hammond als een oerdegelijke band, wars van trends en conventies. Rock, soul, blues, het klinkt altijd vertrouwd en verveelt nooit. De band gaat terug naar de oorsprong en stelt echtheid en pure emotie centraal: what you see is what you get. Na zeven jaar touren en drie studi albums met zanger Ivan Peroti, heeft nu de sprankelende Jared Grant zijn stokje overgenomen. Tim Eijmaal (gitaar), Joost Kroon (drums) en Glenn Gaddum Jr (bass) completeren Sven Hammond, zowel op plaat als op het podium maar schrik niet van af en toe een extra gezicht of nieuwe invalshoek. Mensen entertainen staat centraal en met intussen enkele honderden live-shows op hun naam is dat aan Sven Hammond wel toevertrouwd. Ook dit jaar heeft de band haar basis verder verbreed met tours in Spanje, Zwitserland, Duitsland en Slovenie. Maar dus ook 'gewoon' lekker in Loosdrecht!

Montis, Goudsmit & Directie
23:30 - 00:30

De passie voor groove en funky soul bracht Montis, Goudsmit & Directie bij elkaar. 'Organ beast' Frank Montis, de fantastische gitarist Anton Goudsmit en drummer Cyril Directie - die bekend staat als de meest energieke drummer van Nederland - spelen zaterdag in de Koepelzaal. Wat kun je verwachten? Eigen composities, geïnspireerd door The Meters, Jimmy Smith, Eddie Harris en Rusty Bryant. Let there be groove!

Frank Montis: DelMontis, The Soul Snatchers, Laura Vane & The Vipertones, Gare du Nord.
Anton Goudsmit: winnaar VPRO / Boy Edgar Prijs 2010, Ploctones.
Cyril Directie: Hans & Candy Dulfer, New Cool Collective, Total Touch, The Postmen, Kane.

BORN
19:30 - 20:15

Completed his Bachelor studies Piano improvised music at the conservatory of Utrecht (NL) at the age of 24. His teachers at the conservatory were Bert van den Brink and Cor Bakker. Born also followed masterclasses form respected musician like Louis van Dijk, Thijs van Leer, Brad Mehldau, Hein van de Geijn, Joost van Schaijk and Benjamin Herman. From early on Born was founder of many pop and jazz projects like the Dutch popgroup Van Binnen and jazz trio BORN with whom he plays on many festivals in the Netherlands and in other countries including Switzerland, Italy, Belgium, France, Germany, England, Malaysia, and Portugal.

As a composer Born is active for both radio and television. His compositions are often used in TV and radio commercials. Born made tunes for RTV-Utrecht, Omroep Friesland, Groenrijk Tuincentra and others. Born also composes his own songs and cowrites with other respected musicians.
Today Born is performing as a session musician with a variety of bands and artists in different genres pop, jazz, rock and soul.

Bands & Artists I work(ed) with:
RoMi Cage, BORN XL band, Amsterdam Saints, Jazz trio BORN, M&M band, Van Binnen, Bukkes, Shirma Rouse, Meike van der Veer, Natasja den Toom, Simon Feenstra, Edwin Monteyn, Mavis Acquah, Emma Heesters, Joke Bruijs, Richard Groenendijk, Amber Gomaa, Nils Krake, Pearl Jozefzoon, Faisal, Nigel Brown, Sophia Wezer, Mirjam von Eigen, Wouter Vink, Faisal, Franklin Brown, Charly Luske, Lo van Gorp, Tessa Belinfante, Johnny Rosenberg, Kim de Boer, Chris Hordijk, Jermaine Fleur, The Choo Choo’s and others.

Power to the Pipo
21:00 - 22:00

Fluks
22:30 - 23:30

VRIJDAG 13 SEPTEMBER

Grote zaal

 • Crooners Night Club
  'Round Midnight Orchestra

  19:30 - 20:30

 • Ack van Rooyen

  20:30 - 21:15

 • Wouter Hamel & Dutch Swing College Band

  22:00 - 23:00

Koepelzaal

 • Simio

 

 • Jules Deelder & Boris van der Lek

  21:15 - 22:00

ZATERDAG 14 SEPTEMBER

Grote zaal

 • Peter Beets & The Henk Meutgeert New Jazz Orchestra, featuring: Paul van Kessel

  19:45 - 20:45

 • Ellen ten Damme

  21:15 - 22:15

 • New Cool Collective

  22:45 - 23:45

Koepelzaal

 • Pepinos

  19:00 - 20:00

 • Steffen Morrison

  20:30 - 21:30

 • Sven Hammond

  22:00 - 23:00

 • Montis, Goudsmit & Directie

  23:30 - 00:30

Sena Performers Stage

 • BORN

  19:30 - 20:15

 • Power to the Pipo

  21:00 - 22:00

 • Fluks

  22:45 - 23:45

Sponsoren 2019

Partners

Praktische informatie