Frits Landesbergen

Frits Landesbergen is een slagwerker en vibrafonist met een internationale reputatie.
Geboren te Voorschoten in 1961, opgegroeid in Hoorn. In 1985 cum laude afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam.
Frits heeft van jongs af aan als vrije ondernemer in zichzelf en zijn loopbaan geinvesteerd. Het winnen van prestigieuze binnen- en buitenlandse jazzprijzen als de Wessel Ilckenprijs, Pall Mall Swing Award, AVRO-cultuurprijs “De Belofte” en de daarbij behorende aandacht van de media hebben Frits geen windeieren gelegd. Sindsdien heeft Frits een overvolle agenda, voornamelijk in Nederland maar ook regelmatig elders in de wereld. Als freelancer heeft Frits gewerkt met o.a.: Georgie Fame, Milt Jackson. Toots Thielemans. Eddie Daniels, Louis van Dijk, Thijs van Leer, Scott Hamilton, Joe Pass, Buddy de Franco, Monty Alexander.
Frits Landesbergen is all-round. Niet alleen is hij Neerlands beste jazz-vibrafonist, hij is ook een voortreffelijke drummer en arrangeur. Daarnaast is hij docent vibrafoon, slagwerk en combospel aan het conservatorium te Den Haag, beheert hij zijn eigen boekingsburo en is hij producent.
In 1995 werd hij benaderd om ‘endorser’ van het legendarische slagwerkmerk Ludwig/Musser te worden voor Europa.
Frits Landesbergen speelde mee op zo’n 120 CD’s als ‘sideman’ bij Madeline Bell, Ann Burton, Louis van Dijk, Laura Fygi, Rosenberg trio, Thijs van Leer, Metropole Orkest, London Symhony Orchestra en Monty Alexander’s trio.
Als leider van zijn eigen band produceerde hij 11 CD’s: