Louk Boudesteijn

Louk Boudesteijn (1977) studeerde aan het Rotterdams Conservatorium bij Ilja Reijngoud en Bart van Lier. In 2001 won Louk de Erasmus Jazzprijs, een prijs voor aanstormend jazztalent. Samen met “lifelong musical companion” Rob van de Wouw leidt hij al jaren eigen groepen, waaronder tegenwoordig het B&W Quintet en the Rotterdam Jazz Orchestra. In November 2002 nam het Quintet deel aan het prestigieuze Carnegie Hall jazz training programm in New York. Hiervoor waren wereldwijd slechts zes ensembles geselecteerd en het B&W Quintet was de enige Europese afvaardiging. Afsluitend trad het Quintet met groot succes op in het fameuze Carnegie Hall. Louk speelt verder bij: Beef, Paul Weller, Groove Troopers, Panchito en het Paul van Kemenade Quintet.

Met de Special Request Horns (o.a. Beef) doet hij regelmatig studiowerk en heeft hij ook een eigen band waarmee ze in 2006 hun debuut cd “Vol. 1” opnamen.
Hiernaast speelt/speelde hij regelmatig met: Cubop city bigband, Candy Dulfer, Nueva Manteca, New Cool Collective, Metropole Orkest, Daughters of Soul etc. Louk is als hoofdvakdocent verbonden aan het Tilburgs conservatorium.