OVER LOOSDRECHT JAZZFESTIVAL

Loosdrecht JazzFestival 2024

Loosdrecht JazzFestival 2024 wordt een tweedaags festival vol jazz, funk & soul. Op vrijdag twee en op zaterdag drie podia met artiesten, foodtrucks en uiteraard een goed gevulde bar. We hebben er veel zin in om weer een festival te kunnen organiseren dat twee dagen duurt.

Achtergrond Loosdrecht JazzFestival

Loosdrecht JazzFestival is een breed opgezet festival, dat wordt georganiseerd door Stichting Loosdrecht JazzFestival, met aandacht voor zowel jazz, soul and funk. Het festival bereikt jazzliefhebbers uit de verre regio Wijdemeren van Amsterdam tot Utrecht, van Haarlem tot Amersfoort. Vast onderdeel van het Loosdrecht JazzFestival is een gratis toegankelijk middagprogramma, gericht op jongeren, vol cultuur, muziekworkshops en muziek door en voor jeugd. ’s Avonds is er muziek in de grote zaal waar een groot aantal artiesten van naam te beluisteren zijn. Om ook jongeren de kans te geven naar een festival als Loosdrecht JazzFestival te komen, introduceerden wij in 2022 speciale jeugdtickets met hoge korting voor iedereen tot 21 jaar.

Missie

Het Loosdrecht JazzFestival heeft ten doel de jazzmuziek voor een breed publiek toegankelijk te maken en jonge jazzmuzikanten de kans te geven voor een groot publiek op te treden.

Visie

De voorgaande succesvolle edities bewijzen dat er behoefte is aan een jazzfestival in Loosdrecht. Zowel het verleden als het heden heeft aangetoond dat jazz onlosmakelijk verbonden is met Loosdrecht en daarom geloven we in een jaarlijks terugkerend festival. Hier willen we de lokale bevolking, horeca en bedrijven nauw bij betrekken. Met het festival als kapstok willen we jazzmuziek toegankelijk maken voor een breed publiek waaronder kinderen en die grote groep mensen die wij gaan helpen Jazz in al haar verscheidenheid te ontdekken.

Financiën

Stichting Loosdrecht JazzFestival is niet gericht op het maken van winst. Opbrengsten komen geheel ten goede aan de organisatie van het festival en aan het stimuleren van jeugdigen tot het maken van muziek. Het is de uitdaging om het festival te laten groeien in kwaliteit en naamsbekendheid. Uiteindelijk willen wij groeien naar een financieel sterk en compleet festival. De locale en provinciale politiek ondersteunt ook ons festival, in lichte mate financieel, maar zeker qua voorwaarde scheppend denken en doen.