Ben of ken jij een scholier op een van de middelbare scholieren uit de buurt of speel of zing jij een lekker deuntje Jazz, Soul, Funk of iets dat ermee te maken heeft? Of ben je een DJ die zich in dit genre begeeft? Geef je dan op want de voorronde van de JazzBattle, dé regionale zoektocht naar muzikaal talent, is op 4 september 2019 in Podium de Vorstin, Hilversum.

Alle kinderen van de middelbare scholieren uit de Gooi- en Vechtstreek (e.o.) krijgen op Loosdrecht JazzFestival de kans hun talenten te tonen tijdens een van de oudste jazzfestivals van Nederland. Voorzitter Jan-Willem Klein Willink, ook dit jaar juryvoorzitter van de JazzBattle: “We kijken uit naar de talenten van dit jaar. Dat er veel talent in deze regio zit, is wel duidelijk. Vorig jaar won Oak Street, de band met leerlingen van het Roland Holst College Hilversum. De JazzBattle biedt scholieren de kans zich aan een écht publiek te laten zien. Ik roep iedereen op, en zeker ook al die kinderen die ook meedoen aan open podium avonden en andere (muziek)schoolevenementen. Laat je zien!”

Doe mee!

Meld je vóór 1 augustus a.s. met elkaar of als solist aan via: https://loosdrechtjazzfestival.nl/battle/

Met heel veel plezier samen muziek maken, daar draait de LJF JazzBattle om.

Doe mee! Jij als deelnemers kiest zélf of in overleg een repertoire, waarbij verwacht wordt dat je tijdens de battle twee nummers speelt. De nummers moeten binnen Jazz, Funk, Soul of aanverwante genres vallen. Ben je solist? Dan zorgen we indien nodig voor begeleiding. Tijdens de voorrondes kijkt een delegatie van de jury mee of de muzikanten klaar zijn voor de finale JazzBattle tijdens het Jazzjeugdprogramma op zaterdag 14 september.

De finale: 14 september 2019

Alle geselecteerde solisten en combo’s worden uitgenodigd om op zaterdag(middag) 14 september hun beste stuk te spelen voor een professionele jury. We verwachten ook nu weer veel publiek tijdens deze ‘Jazz rond de Haven’-middag, vast (gratis) onderdeel van het Loosdrecht JazzFestival. De winnaar wint een prijs en aan het eind van die middag een gastoptreden bij een bekend orkest. Toegang voor het middagprogramma is gratis en klasgenoten, vrienden en familie zijn allemaal welkom.